Je kunt geen restaurant of hotel runnen zonder te weten hoe je het vlees moet koken. Bedrijven over de hele wereld nemen chemische snelkoppelingen om de kosten te verlagen, maar als u gezonde, echte, authentieke worsten, salami en salumi wilt, is er geen vervanging voor traditionele salamiverwerking. Wat het moeilijk maakt, is dat elk jaar minder bedrijven bereid zijn de tijd te nemen om dingen correct te doen; het is veel goedkoper om laagwaardig, met chemicaliën gevuld vlees naar buiten te duwen om kosten te besparen en de winst op korte termijn kunstmatig te verhogen. Het is mogelijk om betere resultaten te behalen als u investeert in kwaliteitsvleesbereidingskasten en het proces in-house leert.

Welke Kenmerken Zijn Gemeenschappelijk Voor Alle Stagionello-kasten, Inclusief De STGTWIF0?

U koopt de beste technologie om vlees op traditionele wijze te genezen, net als elke Stagionello.

De STGTWIF0 is, samen met de bijna identieke STG200TF0, de op twee na grootste vleesbereidingskast van Stagionello. Het Italiaanse bedrijf maakt al langer kasten voor het automatisch drogen van vlees dan bijna elke andere onderneming, en de zeven modellen die ze produceren (dwz de STG200600, STG100300, STGTWIF0, STG200TF0, STG100TF0, STGPNTF60 en Stagionello Evo 150) delen een aantal kenmerken , inclusief het vermogen om een reeks salami’s gemiddeld in 20 dagen te genezen. Bekijk de onderstaande kenmerken. Het belangrijkste punt is dat kasten zijn ontworpen om de drie belangrijkste onderdelen van een veilige en heerlijke vleesbereiding aan te kunnen: temperatuurregeling en vochtigheidsregeling.

Alle Stagionello-kasten zijn ontworpen om continu te worden gebruikt in een reeks commerciële omgevingen, waaronder hotels, boerderijen, restaurants, vleesmarkten, onderzoekslaboratoria en biologische coöperaties. Ze gebruiken ClimaTouch-computerbewakingstechnologie om temperatuur, pH, vochtigheid en luchtstroomniveaus te regelen via elk van de vijf geprogrammeerde fasen in elke eenheid: zouten, stoven, aromatiseren en roken, en kruiden en drogen. De kasten gebruiken niet-giftig schuim om uw vlees geïsoleerd te houden zonder de gezondheid of smaak aan te tasten tijdens het uithardingsproces, en u kunt koude rook en smaakstoffen toevoegen via het meegeleverde gepatenteerde Fumotic-systeem.

U kunt het uithardingsproces controleren met behulp van het grote, duidelijke touchscreen-display zonder de kast te openen.

Alle Stagionello’s zijn gebouwd met het oog op een levenslange levensduur. Het interieur is gemaakt van AISI 304 roestvrij staal, dat niet-poreus en voedselveilig is. Vergrendelende glaspanelen aan de buitenkant zorgen voor veiligheid en zorgen voor zichtbaarheid tijdens het uitharden. Kasten kunnen worden gebruikt bij temperaturen tot 32 C (32C). Ze hebben ook alarm- en digitale meldingssystemen waarmee u temperatuur, vochtigheid, condensor, convectie, verdamping, pH en andere instellingen kunt controleren. U kunt de computer programmeren in vijf talen (Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans) via een touchscreen display. U vindt er ook 30 vooraf ingestelde recepten en genoeg geheugen om in totaal ongeveer 100 op te slaan, zodat u tot 70 persoonlijke recepten kunt toevoegen zonder de vooraf geïnstalleerde opties te verwijderen.

Elk element van de werking van de kasten is regelbaar via de computers en datalogging voor het bijhouden van gegevens is ook in het systeem ingebouwd.

Welk Vlees Kunt U Genezen Met De Stagionello STGTWIF0 Droogkast?

en je kunt zowat elk type salumi, salami of worst op de markt genezen.

De Stagionello droogkast kan bijna elke beschikbare salami bereiden. Dit omvat Cacciatore (ook bekend door Ciauscolo of Cacciatorini), Felino en Finocchiona, evenals Chorizo, Fegatelli, Felino en Finocchiona. Naast salami kun je een scala aan salumi genezen, waaronder Proscuitto, Coppa, Bresaola, Cotechino, Guanciale, Lardo, Mortadella, Nduja en Pancetta.

De Stagionello STGTWIF0 Vleesuithardingskast: Belangrijkste Kenmerken, Voor- En Nadelen

De STGTWIF0 neemt ongeveer dezelfde ruimte in beslag als een kleine commerciële koelkast naast elkaar.

Nu hebben we de kenmerken van elke Stagionello-kast bekeken, dit is wat exclusief is voor de STGTWIF0. Als het op twee na grootste model in de Stagionello-reeks, samen met de STG200TF0, heeft het twee kasten van 100 kg voor een gecombineerde uithardingscapaciteit van 200 kg of bijna 200 kg. Je kunt hem gebruiken in elke omgeving waar de omgevingstemperatuur onder 32 C (32C) blijft en waar de relatieve vochtigheid van de omgeving de 90% niet overschrijdt.

Hij trekt 220 Volt AC en 3,21 kW bij maximale belasting. De waterinlaten en -uitlaten zijn 3/10 cm en

De STGTWIF0 is ongeveer even groot als een kleine commerciële dubbeldeurs koelkast. Het is 146 cm breed, 211 cm hoog en 78 cm diep. Hij weegt leeg 249 kg en is voorzien van roestvrijstalen verstelbare poten om de stabiliteit op oneffen vloeren te vergroten; wielen zijn optioneel verkrijgbaar als verhoogde mobiliteit nodig is.

maar is groot genoeg om tot 200 kg salami per keer te drogen.

Het apparaat wordt geleverd met een garantie van 1 jaar op onderdelen en arbeid. We zouden graag meer opties zien in deze prijsklasse. De klantenservice van Stagionello is uitstekend en de reputatie die ze hebben voor het veilig en lekker maken van traditionele salamibereiding, verwachten we niet dat de kast tot minstens 10 jaar groot onderhoud nodig heeft. Het is echter belangrijk op te merken dat Stagionello aanbeveelt om hun kasten twee keer per jaar te onderhouden voor preventieve doeleinden.

Wat Is Het Verschil Tussen De Stagionello STGTWIF0 En De STG100300?

We raden de STG100300-kast aan als u dagelijks tweemaal de uithardingskracht nodig heeft.

De belangrijkste verschillen tussen de STG100300- en STGTWIF0-kasten zijn hun capaciteiten, afmetingen en elektrische vereisten. Tussen de twee is de STG100300 verreweg de meest capabele machine, wat hem veeleisender maakt; het kan tot 400 kg vlees genezen in gemiddeld 20 dagen, wat precies twee keer zoveel is als de 200 kg limiet van de STGTWIF0.

De STG100300 heeft een verdubbelde capaciteit, waardoor het een grotere kast is. De breedte is 57,5 cm tot 254 cm, de hoogte is 83 cm tot 257 cm en de diepte is 30,7 tot 95 cm. Zowel het gewicht als de elektrische vereisten nemen aanzienlijk toe, van 550 naar 318 kilogram. In plaats van 220 Volt heb je nu 380 nodig; uw kilowattverbruik springt van 3,21 kW naar 7,12 kW. Interessant is dat de maximale versterkers afnemen van 14,6 naar 10,32. Afgezien van deze verschillen, zullen beide machines precies hetzelfde functioneren.

Is De STG100300 De Prijssprong Over De STGTWIF0 Waard?

Je vraagt je nu misschien af of het verstandiger is om te upgraden naar de STG100300, als je bedenkt hoeveel de STGTWIF0 kost. We begrijpen uw dilemma; beide machines kosten veel geld, vooral als je een klein bedrijf hebt. Beide machines zijn uitstekend geschikt voor het drogen van vlees en u kunt snel winst maken als u ze op volle capaciteit gebruikt. Zolang uw vlees niet te duur is, behoren ze allebei tot de best beschikbare. We raden u aan de ST100300 te kopen als u verwacht elke paar maanden ongeveer 500-454 kg vlees te verkopen en geld te besparen en de STGTWIF0 te kopen als uw bedrijf om de paar maanden uitkomt op ongeveer 250-227 kg vlees.

Canadezen . Helaas is Stagionellos mogelijk niet direct beschikbaar. We raden u aan om ze naar een Amerikaans adres te laten verzenden en ze vervolgens over de grens te rijden. Volg alle wetten en douanevoorschriften.

Als u ons onderzoek naar PMC nuttig vindt, kunt u onze inspanningen volgen om huishoudelijke apparaten maniakaal te blijven beoordelen door te winkelen via onze bovenstaande links. We zullen blijven vechten voor een schoon huis, ongeacht de verschrikkingen die dieren en kinderen kunnen veroorzaken.